Castellano English Deutsch

Les Vinyes

Vinyes a Can Vendrell
Vinyes Velles
Can Milà
Colors de la tardor

En aquesta secció:

Els inicis ecològics

Viticultura ecològica

De les 145 hectàrees de terra que controlen, 80.5 es dediquen exclusivament al conreu de la vinya. Les vinyes de l'heretat cobreixen les faldes de l'extrem oest de la serra de l'Ordal, el que s'anomena "Costers d'Ordal", seguint les ondulacions del terreny i disposant-se en terrasses o en pendents encarades a la banda de migdia. Com tots els bons sòls vinífers, els de Can Vendrell són pobres en matèria orgànica amb continguts variables d'argila i sorra sobre un llit de pedra calcària, una terra permeable però amb bona capacitat de retenció de la humitat. Deixant de banda la idoneïtat d'aquests sòls per al conreu de la vinya, d'altres factors contribueixen a definir la implantació específica dels diferents tipus de vinyes, com per exemple l'orientació, les hores de sol, la humitat i l'alçada del terreny. Per tal d'optimitzar la qualitat de les 15 varietats que es cultiven a Can Vendrell, s'ha ben considerat quins eren els millors terrenys per a la maduració idònia de cadascuna.

Les varietats blanques són Chardonnay (1.1ha) Macabeu (9.7ha), Xarel·lo (19.1ha), Parellada (10.5ha), Moscatell (0.4ha), Viogner (1.5ha), Sauvignon Blanc (0.3ha), Riesling (1.5ha), Garnatxa Blanca (0.2ha) i 4 varietats més experimentals (0.8ha).

Les negres són Cabernet Sauvignon (10ha), Tempranillo o Ull de llebre (8.3ha), Merlot (5.4ha), Syrah (6ha), Garnatxa negre (2.2ha), Pinot Noir (2.9ha), més 6 varietats experimentals (0.8ha)

Mentre el Xarel·lo, el Macabeu i la Parellada són varietats que tradicionalment s'han plantat al Penedès sense interrupcions, la resta, que s'havien arrencat totalment a finals del segle XIX amb la crisi de la fil·loxera i el creixement del cava van ser reintroduïdes a Can Vendrell per la família Albet a principis dels anys 80.