Castellano English Deutsch

El Celler

El Celler del Xapallà
El Celler modernista del cava
Tines de fermentació
Sala de Barriques

El celler modernista de Can Vendrell data de 1925 i alberga les principals tasques de vinificació. El celler del Xapallà es va inaugurar a l'estiu del 2004 i alberga el magatzem climatitzat, la sala de criança i una nova linia d'embotellat. El nou celler de l'Era es va inaugurar el 2010 per vinificar separadament els vins de gamma més alta, treballant per gravetat.

Vinificació ecològica

La normativa ecològica incideix sobretot en l'ús del sulfurós en limitar el seus nivells a aproximadament la meitat de la d'un celler tradicional. Aquest fet fa que el celler d'Albet i Noya hagi de treballar amb un nivell d'higiene molt per sobre la d'un celler convencional. No obstant, una vegada més, la clau de l'elaboració de vins de gran qualitat es troba en la qualitat de la matèria prima: el raïm.

El fet d'entrar raïm perfectament sà en el celler ens permet treballar sense sulfurós. Els llevats emprats al celler son autòctonts de les vinyes d'Albet i Noya, seleccionats per nosaltres de la varietat Xarel·lo i es treballa en la selecció d'altres llevats autòctons per la resta de varietats.

Els dipòsits de fermentació disposen d'una instal·lació de gas inert (una barreja de nitrogen amb carbònic) per prevenir possibles alteracions en el vi. Una vegada més l'èmfasi és en la prevenció: com que no es pot corregir el vi químicament, es vigila en tot moment l'higiene. Els elements del celler es netegen amb aigua calenta (fins a 90°C) a pressió.