Actualitat

Albet i Noya

Albet i Noya col·labora en la reinserció de joves a la vinya

Albet i Noya col·labora en la reinserció de joves a la vinya

Albet i Noya i la cooperativa penedesenca Actua han iniciat aquesta primavera una col·laboració per a la reinserció a la vinya de joves amb risc d'exclusió social.

Tres aprenents entre 16 i 18 anys s’han incorporat a les tasques de poda en verd amb un contracte de pràctiques de 80 hores amb l'objectiu de formar aquest col·lectiu dins el món de la viticultura.

El projecte d’Actua busca oferir una sortida a aquest joves i la vinya (on la mancança de la d’obra qualificada és habitual)  i és una de les apostes que està treballant la cooperativa juntament amb alguns cellers de Penedès.  Albet i Noya, pioners en vinyes i vins ecològics, ha incorporat aquests tres joves amb la intenció de vincular-los al territori i seguiaixí els seus valors de solidaritat i sostenibilitat.

La cooperativa Actua és un col·lectiu de professionals amb seu a Vilafranca que treballa per a la reinserció social i laboral de les persones. Gestiona diferents centres residencials i pisos tutelats al territori així com programes d’assistència i acompanyament. 

LA PODA EN VERD

La poda en verd, altrament dit esporgar, consisteix en retirar fulles i cavalls (brots petits) amb l'objectiu que el raïm rebi una major exposició del sol i també perquè la planta concetri totes les seves energies en una sola direcció. Té lloc entre maig i juliol. 

poda en verd albet i noya

 

  |    |  

Més noticies que et poden interessar