Actualitat

Albet i Noya

Els llocs més curiosos del Penedès

Els llocs més curiosos del Penedès

Vine a visitar el celler Albet i Noya i descobreix llocs, plats i racons curiosos que tenim al Penedès.

Durant aquest mes d’abril, si ens heu seguit a xarxes (instagram, facebook i twitter) ja haureu vist les nostres propostes de llocs curiosos per visitar a prop del celler. I és que a Albet i Noya som curiosos per naturalesa (per això vam fer-nos un vi en honor a aquest concepte). Avui us deixem alguns d’aquests llocs a la nostra web perquè pugueu anar planificant la vostra escapada al Penedès. (Llistat en actualització!)

El castell de Subirats. Fortificació amb més de 100 anys d’història i vistes impressionants a les muntanyes de Montserrat. Espai ideal pels amants de l’escalada.

Miravinya. 4 balcons naturals per seure i contemplar el nostre mar de vinyes particular.

La vinya pintada de la Granada. Intervenció efímera de land-art, obra de Josep almirall-Llucià.

El jaciment Font de la Canya. Coneix els 2700 anys d’història de la vinya i el vi al Penedès.

Les flandes dels Casots. Excursió per a senderistes intrèpids.

El xató. Segueix la ruta i tasta’n tots les seves versions.

El sireni del Vinseum. Un record de quan el Penedès era mar i els sirenis habitaven entre nosaltres.

El local dels Castellers de Vilafranca. Coneix la història de la colla i endinsa't a l’interior d’un castell humà.

Les barraques de pedra seca. Declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, formen part del nostre paisatge. Els més agosarats poden fins i tot, dormir-hi!

L’obrador de Xerigots. Uns antics cups de vi reconvertits en espai per afinar formatges.

El museu de l’esperanto. A Sant Pau d’Ordal trobem una de les biblioteques més importants del món dedicades a aquesta llengua universal.

Els carquinyolis de Sant Quintí. Un dolç molt penedesenc només apte per aquells que tenen una bona dentadura.

 

Els escenaris de Nissaga de Poder. Entre gener de 1998 i maig de 1999 el Penedès (i el poble de Santa Fe en particular) van ser escenari d’un dels culebrots més sonats de la televisió catalana.

La festa de la fil·loxera. És, segons la campanya promoguda per Entourisme Penedès, el secret més ben guardat de la comarca. La trobareu al CIC FAssina

El museu de la xocolata. Per molts, un paradís. Visita guiada a l’Espai Xocolata de Simón Coll on podràs conèixer i tastar tots els secrets del cacau.

El mercat del Préssec d’Ordal. Un altre protagonista indiscutible del nostre redol. Tots els caps de setmana de juny, juliol i agost vine a comprar préssecs a plaça. 

El camí del vi. 3 quilòmetres plens de sorpreses i activitats per a petits i grans. Ideal runners i famílies.

El barri de Can Rovira. Un dels carrers més bonics de Sant Pau d’Ordal. Afortunats el que poden viure amb aquestes vistes!

La Giralda de l’Arboç.  Al Baix Penedès trobem una reproducció de l'emblemàtica Giralda de Sevilla. Se la va fer construir un veí que es va enamorar de la capital andalusa després del seu viatge de noces.

El gall del Penedès. Un altre dels nostres protagonistes gastronòmics amb segell IGP (Indicació Geogràfica Protegida).

Centre d’Interpretació de l’aviació republicana. Un record a quan els avions (republicans o no) sobrevolaven les vinyes del Penedès.

  |    |  

Més noticies que et poden interessar