Actualitat

Albet i Noya

Èxit del VII Curs de Pedra seca

Èxit del VII Curs de Pedra seca

Places exhaurides per un curs que, un any més, ha generat molta expectació.

Una vintena de persones, entre professionals i aficionats, han participat al curs intensiu de Pedra Seca organitzat pel celler Albet i Noya. El curs, que arribava a la 7a edició, ha generat molt d’interès i les places s’havien exhaurit des de feia setmanes. Entre els participants, vinguts d’arreu del país, hi havia tant  picapedrers professionals com particulars que volen aprendre aquesta tècnica ancestral per arranjar les seves pròpies finques o camins.

Un cop més, la formació ha anat a càrrec dels margeners Pep Sastre i Jaume Sitges, vinguts expressament de Mallorca on aquesta tècnica està molt més implantada i conservada. El passat mes de novembre l’art de la pedra seca va ser declarat Patrimoni immaterial de la Humanitat.

Les muntanyes d’Ordal estan farcides de bons exemples en pedra seca tant pel que fa als marges com també en barraques de vinya. A Albet i noya treballem no només per la conservació d’aquests marges sinó també en la preservació de la cultura tradicional.

Josep Maria Albet i Noya pedra seca

albet i noya pedra seca

PEDRA SECA ALBET I NOYA

experiència Penedès

El curs de Pedra Seca també va generar molta expectació entre el grup de sommeliers i periodistes que formaven part de l’#ExperiènciaPenedès, organitzada des de Qalides i la DO Penedès. Durant tres dies, una cinquantena de professionals, vinguts d’arreu de l’Estat, van viure diferents facetes del Penedès com ara la gastronomia, els Castellers de Vilafranca, el Jaciment de la Font de la Canya, i també l’art de la Pedra Seca. Alguns, fins i tot, es van atrevir a agafar el martell. A la foto els sommeliers Victòria Ibàñez (Umami), Josep Pelegrín (Millor sommelier d'Espanya 2016) i Javier Campo (Villa Retiro). 

pedra seca umami pelegrin javier campo

experiencia penedes pedra seca fanio

experiencia penedes vinya del fanio pedra secaexperiencia penedes pedra seca vinya del fanio

Fotos: DO Penedès

  |    |  

Més noticies que et poden interessar