Actualitat

Albet i Noya

8 de març, dia de la dona i el vi

8 de març, dia de la dona i el vi

A Albet i Noya dediquem el dia d’avui a parlar amb algunes de les nostres dones.

Sommeliers, botigueres, cuineres, periodistes, guies turístiques, artistes… totes tenen alguna cosa a dir  sobre els nostres vins i la seva relació amb Albet i Noya.

Iolanda Bustos, cuinera i propietària del restaurant La Calèndula.

Des de l'Hotel del Teatre, la Iolanda va trobar les seves flors (protagonistes absolutes a la cuina de La Calèndula) dins el  Clàssic Penedès Brut Barrica 21. "El vam tastar a cegues amb varis escumosos i de seguida vaig notar que m'era familiar, aquelles flors grogues entremig de murs de pedra seca, ametllers florits, alissums i boixacs de per tot" diu la cuinera que, afegeix, "al respirar profundament,  vaig anar de ple a les vinyes d’Albet i Noya. Bombolles netes que permeten fer un glop llarg amb la mateixa sensació d’estar omplint d’oxigen el meu cos, enmig de la natura mentre hi faig meditació. Realment un escumós per reviure experiències".

brut barrica albet i noya vins i dones

Brut Barrica 21. Chardonnay (fermentat en fusta) i pinot noir. 30 mesos de criança.

Anna Vicens, sommelier

La presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens, també es decanta per un Clàssic Penedès d'Albet i Noya. Des de Girona, la sommelier recomana el Brut 21, elaborat amb  chardonnay i parellada i del qual en  diu: "és un dels escumosos més apreciats, tant per la seva presentació, diferent i elegant, com pel seu contingut: cremós, fresc i delicat. La seva llarga criança li aporta tocs de complexitat que el fan molt apte per acompanyar-nos a taula".

Brut  21. Chardonnay i parellada. 20 mesos de criança.

Montse Rius, propietària de El Vinyet

La Montse Rius dirigeix la botiga de vins El vinyet al barri del Poble Nou de Barcelona. Des d'allà, es declara fan de l'Efecte Brut Nature i diu "suposo que m'agrada per això de l'efecte papallona, perquè un batec d'ales avui, pot esdevenir un terratrèmol demà". Està orgullosa de pertànyer a un "barri obrer i combatiu de Barcelona" i afirma que "avui faré vaga! És la meva aportació al batec col·lectiu que comença".

brut nature albet i noya vins dona

Efecte Brut Nature. Macabeu,xarel·lo, parellada i chardonnay. 24 mesos de criança.

Maria Vallès, propietària de la casa rural Mas Palou

A la Maria la trobareu sempre entre vinyes i vins a la casa rural que regenta amb la seva família al Pla del Penedès. S'ha decantat pel  Brut Natural Nosodos+ "perquè reivindica la bombolla, el xarel·lo del Penedès  i la mínima intervenció. Reivindica allò que és natural, honest, ancestral. Com l’expressió de la nostra varietat autòctona, com la cura per la vinya, un paisatge mediterrani equilibrat i complex". Fidel al seu tarannà també admet que  "avui faig vaga i com sempre reivindico el paper estructuralment indispensable i tan silenciat de la dona per tal que funcionin la pagesia i els cellers, i somio veure cada vegada més dones treballant la terra i fent vi"

Nosodos Ancestral. 100%  xarel·lo. Sense sulfits. 

Eva Vicens, periodista i directora dels premis Vinari

Amb l'Eva Vicens compartim alguna cosa més que la passió pel vi. Ella escull el Curiós Ull de Llebre i en diu: "Vam nèixer el mateix any i compartim aficions. Tots dos som intensos i llaminers, ens encanta el vermell intens i les aromes a fruites vermelles. Me'n serveixo una copa, bec, tanco els ulls i viatjo automàticament al Penedès, a aquelles precioses vinyes que es veuen des de l'entrada del celler i que han elaborat aquest vi ininterrompudament des de 1979. A Albet i Noya m'hi quedo una estona recordant-ne els orígens i la seva aposta valenta pel cultiu ecològic".

curios vins dia dona

Curiós 2018. 100% ull de llebre. vi jove.

Trinitat Gilbert, periodista

La periodista del diari ARA, natural de Vilanova i la Geltrú, és una defensora dels “bons vins negres” al Penedès i en concret del Reserva Martí:  “No m’ha agradat mai reduir la diversitat d’una denominació d’origen amb un únic vi ni amb una única varietat, malgrat que certament hi pugui haver raïms que s’adaptin millor a un clima i una terra. El cas és que de la DO Penedès surten els millors vins negres, i un dels que sempre tinc en el meu imaginari, reservat per a festes d’aniversari, àpats de celebració, és el Reserva, Martí, concretament de l’anyada 2011. El cupatge de merlot, syrah, cabernet sauvignon i ull de llebre, que varia segons els anys, és de les que mariden els bons plats de suquet (sí, suquets de peix!) o qualsevol altra preparació de xup-xup”

Reserva Martí 2011. Cabernet, syrah, ull de Llebre i merlot. 24 mesos de criança en botes de roure francès..

Ester Boada, propietària de BikeEmotions

Des de l'agència BikeEmotions, l'Ester Boada pedala per la nostra finca acompanyada dels enoturistes més inquiets.  "Passejant amb bicicleta puc respirar les olors que es combinen entre les vinyes, la terra, les flors i els boscos que formen el paisatge del Penedès. Seguint la ruta puc veure una vinya molt vella de la varietat xarel·lo, aquesta varietat única que permet elaborar els millors escumosos i vins i que m’inspira i transmet totes aquestes autèntiques sensacions". Amb aquest xarel·lo tan evocador elaborem també el vi Lignum blanc, un vi fresc i informal així com és l'Ester damunt la seva bicicleta.

lignum blanc vins dia dona

Lignum Blanc. Xarel·lo, chardonnay  (criança en fusta) i sauvignon blanc. 

Patricia Golferichs, comunicadora i propietària de l'Ànima Bistro

L'autora de l'agenda de vins catalans Undiaunvi es queda amb el Curiosa Rosat i diu que no és pas "una qüestió de color, que el gust no entén de cromatismes" sinó que el valora perquè "és un vi que mereix una menció especial en un dia com el d'avui. El Rosat d'albet i Noya recolza el finançament per la investigació contra el càncer de mama, una situació en la qual la dona ha de combatre com mai per la naturalesa del seu sexe".

curiosa vins dia dona

Curiosa Rosat 2018. Pinot noir i syrah.

Mónica Vildoso, disseny i creativitat a LaVildi

És l'artista que dissenya les etiquetes i la creativitat d'Albet i Noya. Diu que de l'empresa "el que més em va atraure va ser la valentia amb la qual s'enfronten als canvis i el seu esperit aventurer, sense el qual hauria estat impossible els canvis fets  en vins com els curiosos o els efectes. Amb ells sento com una espècie de match  que et deixa gaudir de la feina  i de l'aventura"

efecte rosat vi dona

Efecte Rosat 2016. Pinot noir 100%. 

Dia de la dona 2018. Qui són i què beuen les treballadores d'Albet i Noya? (link)

 

  |    |  

Més noticies que et poden interessar