Actualitat

Albet i Noya

Nou curs de marges de pedra seca

Nou curs de marges de pedra seca

El 4 i 5 de març se celebrarà la VII edició d’aquesta formació dedicada a la difusió de l’ofici de marger

Serà un curs intensiu de dos dies adreçat tant a professionals com a aficionats que tindrà lloc a la Vinya del Fanio, un dels exemples més destacats d’aquest patrimoni agrícola i paisatgístic a les muntanyes d’Ordal.

Com ja és habitual, la formació anirà a càrrec de dos mestres margeners de l’Escola Mallorquina que es desplaçaran al Penedès per formar a nous professionals i recuperar així  les antigues terrasses de les vinyes de coster d’Albet i Noya. Les places estan limitades a 20 persones i es dividiran en dos grups en funció del nivell dels participants. 

La vinya del Fanio (d’on en surt un vi amb el mateix nom) és un dels exemples més representatius de les muntanyes de l’Ordal pel que fa a l’ús de marges de pedra seca. Ens trobem davant una vinya vella de xarel·lo, plantada en vas i a la part més alta de la finca Can Milà de la Roca. Com el seu nom indica, els sòls d’aquest redol són extremadament pedregosos, fet que otorga una gran personalitat als seus vins.

INFORMACIÓ DEL CURS

Dies: 4 i 5 de març de 2019

Lloc: Can Milà de la Roca, a Lavern-Subirats

Horari: de 8 a 18h. (aproximadament)

Preu: 60 euros

Material necessari: un martell especial per picar pedra, guants i ulleres de protecció.

Informació i reserves: comunicacio@albetinoya.cat o al telèfon 938994812 (Núria)


 

 

.

 

  |    |  

Més noticies que et poden interessar