Actualitat

Albet i Noya

Albet i Noya inicia la seva 40a verema ecològica

Albet i Noya inicia la seva 40a verema ecològica

La verema 2018 és especial per a Albet i Noya. Ja fa 40 anys que Josep Maria Albet va començar a entrar  raïm ecològic al celler de Can Vendrell de la Codina. Va ser el primer viticultor ecològic en tota la Península Ibèrica.

L’any 1978 n’era només una vinya d’ull de llebre, de la qual en van sortir 5000 ampolles destinació Dinamarca, i que van ser rebudes amb gran escepticisme dins el sector penedesenc.  Avui, en són més 170 parcel·les, de 22 varietats difrents de raïm  i de les quals se’n fan prop d’un milió d’ampolles que s’exporten a tot el món. Al 2018, ningú qüestiona l’ecologisme com a única via de conreu de la vinya. L’any 1978, molts van veure la feina del Josep Maria Albet com una bogeria i una pèrdua de temps.

caves albet i noya

LA VEREMA 2018

La verema 2018 està marcada per una abundant pluviometria durant l’hivern (les vinyes s’han tenyit de blanc dues vegades) i una primavera molt moderada. Això ha provocat una lenta maduració del raïm (cosa que és bona) però també elevats nivells d’humitat i, per tant, de fongs, cosa que ha fet anar de corcoll als viticultors.

marti albet i noya

En un any com aquest, es posa en evidencia la necessitat de seguir treballant en el projecte VRIAACC (Varietats Resistents i Autoctones Adaptades al Canvi Climàtic). Amb ell volem obtenir noves plantes, descendents de les actuals, resistents a plagues com l’oïdi i el míldiu i poder disminuir així els tractaments de sofre i eliminar l’ús de coure a la vinya. Un projecte en el qual Albet i noya estem del tot involucrats des de fa 5 anys essent una de les nostres grans apostes I+D de cara el futur.

 

Activitat especial enoturisme:

Vine a viure la Verema en primera persona (i amb la família)

 

  |    |  

Més noticies que et poden interessar